Seven Wonders Of Ancient World
Yapımcı :
Tür :
Çıkış Tarihi :
Süresi :
Aldığı Ödüller :
Takween Creative Studio
Animasyon, Tarih
Şubat 2021
20 Dakika
Hitap Ettiği Kitle :
Her yaş kitlesi için uygundur.
Filmin Konusu
Yaşadığımız Dünya üzerinde bizleri güzelliği ile büyüleyen milyonlarca farklı güzellik yer alıyor. Kimine göre yolda yürürken kaldırımın kenarından taşan bir çiçek de dünyanın harikaları arasında gösterilecek kadar mükemmel bir güzelliğe sahiptir; ancak herkes tarafından kabul görmüş 7 tanesi vardır ki bizler onlara Antik Dünyanın 7 Harikası deriz.
Filmde baştan sonra sakin ve dinlendirici bir biçimde Dünyanın 7 Harikası ile güzel bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuk sırasında dünyanın uç noktalarında yer alan 7 harikayı bambaşka bir perspektiften inceleyebiliyorsunuz.
Neden çoğu listenin 7 rakamı ile adlandırıldığını hiç merak ettiniz mi? Film bu sorunuzun cevabını da veriyor. Yunanlılar tarafından bolluğun ve bereketin simgesi olarak görülen 7 rakamı eskiden bilinen beş gezegenin yanına güneş ve ayın da rakamı olduğu için özel olarak kabul edilmiş ve çeşitli listeler yapılmıştır. Bu listelerden de en ünlü olanı şüphesiz Antik Dünyanın 7 Harikası olarak adlandırılan listedir.
Filmin başında rehber bir robot bizleri karşılayarak tarih kokan bir masaya davet ediyor. Bundan sonrasında kitap sayfalarının çevrilmesiyle de sakinliğinin yanı sıra güzelliği ile nefes kesen yapılara olan yolculuğumuz da başlamış oluyor. Rehber robotumuzun yolculuk sırasında ziyaret ettiğimiz harikalarla ilgili bizlere vermiş olduğu bilgilerle yolcuğumuz daha da keyifli hale geliyor.
Bu yolculukta nerelere gidiyoruz?
Büyük Giza Piramidi (El-Giza, Mısır): Hala varlığını sürdüren tek piramit
Rodos Heykeli (Rodos Adası, Yunanistan) : Yunan Güneş tanrısı Helios’a ait olan 32 metre boyundaki dev heykel.
Babil’in Asma Bahçeleri (Babil, Irak): Babil Kralı Nebukadnezar tarafından eşi için yaptırılmış bahçe.
İskenderiye Feneri (İskenderiye, Mısır): M.Ö 3. Yüzyılda yapıldı ve diğer adı Faros Feneri yaklaşık 120-130 metre uzunluğuna sahip oldukça büyük bir yapı.
Halikarnas Mozolesi (Bodrum/ Türkiye): Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi tarafından Halikarnas toprakları üzerinde yaptırılmış oldukça büyük boyutlara sahip mezar.
Zeus Heykeli (Olympia/ Yunanistan): Fidias’ın M.Ö 438 ile 430 yılları arasında yaptığı düşünülen 13 metre yüksekliğe sahip oldukça ihtişamlı bir eser.
Artemis Tapınağı (İzmir/Türkiye): Tamamen mermer kullanılarak M.Ö 550 yıllarında yapılmıştır.